Leesplannen – evaluatie

img_7662

Eind januari heb ik het over mijn leesplannen voor dit jaar gehad. Het ging anders dan verwacht, maar daar is een goede reden voor. Maar ik zal bij het begin beginnen.

Ik heb mijn Goodreads challenge op 75 boeken gezet. Tot nu toe heb ik er 88 gelezen. Daarvan komen er 26 uit mijn kast. Het plan was om geen boeken te kopen tot ik 52 boeken uit mijn boekenkast gelezen heb. Dat is grandioos mislukt. Ik heb natuurlijk boeken gekocht. Blijkt dat ik daar niet zonder kan.

Ik zou mijn Murakami project oppakken. Dat is ook niet gelukt. Ik heb één boek uitgelezen en ben er nu één aan het lezen.

Intussen heb ik mijn boekenkast opgeruimd, dus er liggen een paar boeken minder op me te wachten. Toch vind ik dat ik meer uit mijn eigen kast moet lezen in plaats van nieuwe boeken kopen en lenen.

Voor al die mislukkingen is er een goede reden, zoals ik al zei. Ik moest namelijk heel veel boeken lezen voor een literaire prijs in Polen en dat heeft me veel tijd gekost. Ik weet ook wel dat dit een hele goede smoes was om niet alleen uit mijn boekenkast te lezen, maar elk excuus is goed om naar een boekenwinkel te gaan en met een tas vol boeken thuis te komen.

Volgend jaar ga ik het weer proberen. Zonder getallen. Gewoon zo veel mogelijk uit mijn kast lezen. En dat Murakami project weer, want daar schaam ik me een beetje voor.

Heb jij al leesplannen voor het volgende jaar gemaakt?

2 thoughts on “Leesplannen – evaluatie

Comments are closed.