Hier en nu in november

kaboompics.com_Autumn leaves 4(1).jpg

November. Een maand van regen, grijs lucht en koude vochtigheid. Soms zou ik me thuis willen opsluiten en niet meer naar buiten hoeven. Met een grote kop thee en een een heel dik boek onder een deken kruipen en de hele dag lezen. In soort van hibernatie deze maand doorkomen. Soms.

In november:

IK LUISTER naar de regen, hagel en onweer geluiden. En om mijzelf op te vrolijken luister ik naar “Parsley” van Julia Pietrucha.

IK VOEL ME vol van energie, ondanks donkere dagen en vermoeidheid. Ik heb het gevoel dat deze herfst heel goed bij me past. Ik heb veel nieuwe ideeën en begin aan ze te werken.

IK ZOU WILLEN dit energie niveau behouden tot het einde van de winter. Ik hoop dat regelmatig sporten, groene sapjes en gezond eten mij daarbij zullen helpen.

IK LEES veel. Lange avonden zijn daar heel goed voor. Ik lees een serie uit mijn jeugd en geniet heel erg van. Vandaag heb ik nog twee boeken naast de bank gelegd: “Rebecca” van Daphne du Maurier en “Vader” van Knausgard. Ik heb besloten om hem eindelijk een lans te geven.

 

IK KIJK naar het vierde seizoen van “House of Cards” en het eerste seizoen van “Braking Bad”. Op mijn hometrainer kijk ik soms naar de Poolse series.

IK WERK AAN regelmatigheid. Hier op mijn blog, maar ook in sporten en schrijven.

IK LEER te schrijven ook als de angst me bij de keel grijpt, niet te druk maken als ik struikel en niet alles perfect moeten doen.

Hoe is jouw november?