#WOT deel 47: jarig

jarig
Foto: Luca Upper | Unsplash

Jarig ~ 1) Een jaar ouder 2) Geboortedag 3) Geboortedag gedenkend 4) Geboortedag vierend 5) Je geboortedag vierend 6) Jongensnaam 7) Verjaardag 8) Verjarend 9) Zijn geboortedag vierend 10) Zijn verjaardag vierend

Ik ben jarig in juni, maar vandaag is onze lieve Martha van Drs.Pee jarig. Hipper de piep! Hoera!

Jarig zijn vind ik heel leuk. Het is een dag waarop ik me altijd verheug. Ik kan dan alleen aan mezelf denken, want op die dag is het toegestaan. Als A. thuis is dan krijg ik ontbijt op bed en de hele dag word ik door hem vervend. Ik krijg cadeautjes en we gaan samen uiteten. En als hij er niet is dat vieren we mijn verjaardag op een andere dag.

Maar dat vieren doen we altijd, ik vind het namelijk heel belangrijk. Door mijn verjaardag vieren laat ik zien dat ik dankbaar ben dat ik weer een jaartje mee mocht doen in deze wereld. Ik laat zien dat ik blij ben met mijn leven, ook als het niet altijd even makkelijk is. Ik laat zien dat ik mijn ouders dankbaar ben voor het leven dat ze me gaven.

Martha zegt dat ze liever niet over de drempel van veertig jaar oud zijn stapt. Ik kan niet wachten. Datzelfde gevoel had ik toen mijn dertigste verjaardag naderde. Ik wist dat mijn leven beter wordt en ik had gelijk. Na mijn dertigste durfde ik mijn dromen na te jagen, iets waar ik als twintiger bang was om zelfs over na te denken.

Nu dat ik twee jaar (anderhalf zeg maar) voor mijn veertigste verjaardag ben hoop ik dat ik straks weer een stapje verder kan met mijn leven. Dat ik weer net wat meer durf. Dat ik wijzer en rustiger word. Meer op mezelf gesteld dat ooit.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.