Dat was november

img_7711

November begon zoals allen november het kan, met regen, koud en veel wind. Het was alsof iemand een knopje ingedrukt heeft. Dag mooie warme oktober dagen, hallo echte herfst en vochtigheid. Af en toe kregen we mooie dag, maar verwend door het weer waren we zeker niet. De grijze en donkere dagen zijn begonnen.

Ik heb zeven boeken gelezen, veel in het Pools een paar in het Engels en alleen maar een in het Nederlands. Mijn plan om meer in het Nederlands te lezen in november is mislukt.

„Małomówny i rodzina” Małgorzata Musierowicz
„Awakening” Sharon Bolton
„Rekin z parku Yoyogi” Joanna Bator
„Szósta klepka” Małgorzata Musierowicz
„Kłamczucha” Małgorzata Musierowicz
„Sputnik Sweetheart” Haruki Murakami
„Kwiat kalafiora” Małgorzata Musierowicz
„Dagelijkse rituelen” Mason Currey
„Ida sierpniowa” Małgorzata Musierowicz
„Opium w rosole” Małgorzata Musierowicz

Ik ben ook nog “Rebecca” van Daphne du Maurier en “The Muse” van Jessie Burton aan het lezen. Ik ben ook in “Vader” van Knausgard begonnen, maar het was geen goed moment voor dit boek en ik heb het terug naar de bieb gebracht.

Ik heb ook een leesplannetje voor december gemaakt. Weer alleen in het Pools en Engels, maar in die talen heb ik laatste tijd veel boeken gekocht.

Ik hoop dat ik meer dan dit ga lezen en misschien lukt het om iets in het Nederlands van mijn planken te halen.

Ik heb House of Cards gekeken en ben klaar met seizoen 4. Ik vond het tweede deel van dit seizoen beter dan het eerste. Ik denk dat ik het vijfde seizoen ook ga kijken. Ik kijk nog steeds naar Madam Secretary. Wat een goede serie is dat toch.

Ik ben in Londen geweest voor het weekend om bij een bruiloft van onze goede vriend te kunnen zijn.

img_7745
The Royal Exchange in Londen

Het was een gala bruiloft op een prachtige locatie.

Ik voelde me soms goed, vol van de positieve energie en soms heel onzeker. Het was een rare maand en ik voelde me niet helemaal stabiel. Er zit op het moment vrij veel onzekerheid in mijn leven en soms wordt het mij te veel. Daarom aan het eind van november had ik een huildag en nu ben ik aan het opkrabbelen en probeer ik hier en daar wat vastigheid te creëren.

Ik heb weer wat boeken gekocht. Voornamelijk die van mijn december stapel. Er zijn ook wat eerder bestelde boeken aangekomen.

Hoe was jouw november?