#WOT deel 49: pauw

lsss7acgdls-tj-holowaychuk
Foto: Tj Holowaychuk | Unsplash

Pauw ~ 1) Dier 2) Fazantachtige vogel 3) Gedomesticeerde vogel 4) Haarlemse organist 5) Heilige dieren van Hera 6) Hoenderachtige 7) Hoenderachtige vogel 8) Hoendervogel 9) Middelgrote hoendervogel 10) Nederlandse politieke figuur 11) Nederlandse raadpensionaris 12) Raadpensionaris 13) Sierhoen 14) Siervogel 15) Sterrenbeeld 16) TV-programma vernoemd naar presentator Jeroen Pauw

De trotse vogel, tenminste in Polen. Daar kun je “trots als een pauw zijn”. Of pauw inderdaad trots is, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik het zeker zou zijn met zo’n prachtige staart. Pauwen zijn prachtig en soms kan niet geloven dat hun kleuren echt zijn.

In Warschau, waar ik vandaan kom, in het Łazienki Park kun je met de pauwen praten. Ik meen het serieus. Heel vaak praten, of eigenlijk schreeuwen, ze terug als je iets tegen hen zegt. Ze lopen gewoon rond, tussen de mensen en af en toe laten hun prachtige staarten zien.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.