Hier en nu in december

gbi0bzlg8ik-jaxon-stevens
Foto: Jaxon Stevens | Unsplash
Een maand van terugkijken, nadenken over wat er geweest is, maar ook van kijken naar waar we volgend jaar willen zijn, wat willen we bereiken, wie willen we worden. Het is een maand van plannen maken en dromen uitspreken. Ik kijk naar mijzelf, hoe ik was en wat ik gedaan heb. Ik beoordeel het niet, ik observeer, noteer het in mijn gedachten en denk hoe ik beter voor mijzelf en mijn toekomst kan zijn.

Ondertussen geniet ik van het hier-en-nu, van het samenzijn met A., van onze momenten op de bank en onze discussies aan tafel. Ik ben blij dat we elkaar kunnen steunen en motiveren.

Daarbij LUISTER IK voornamelijk naar jazz. Het is zo mooie avondmuziek. Afgelopen tijd zet ik ook een plaat van Mandalay op, het is zeer rustgevend.

IK VOEL me rustig. Het gevoel van langdurige onzekerheid is weg. De zaken waardoor ik me niet lekker voelde zijn opgelost of duidelijk geworden. Het helpt mij tot rust te komen.

IK LEES een boek van Agnieszka Maciąg “Pełnia życia”, over hoe zij haar leven veranderd heeft en ik zoek daarin naar tips voor mijzelf.
Ik lees ook nog steeds “Rebecca” van Daphne du Maurier. Ik lees het heel langzaam, want ik wil van de taal en stijl zo lang mogelijk te kunnen genieten.

IK KIJK weinig. We volgen nog steeds Madam Secretary en ik kijk wat boekvlogs op Youtube.

IK WACHT op de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls op dvd.

IK WERK nog steeds aan regelmatigheid van mijn schrijven.

IK LEER veel over mijzelf.

Hoe is jouw eind van het jaar?