Dat was december

jsjxnwlh8-g-tim-gouw
Foto: Tim Gouw | Unsplash

December heeft ons geen winter gebracht, gelukkig. Ik vind het een rare maand, vanaf begin is iedereen op iets aan het wachten. Eerst op de Sinterklaas en meteen daarna op de Kerst en het eind van het jaar. In december zijn we vol verwachtingen, het is een maand, waaraan de realiteit klein beetje ontbreekt. Vind je niet?

Ik heb wel goed kunnen lezen en heb alle boeken van mijn decemberstapel uitgelezen. In totaal heb ik maar liefst negen boeken gelezen:

„The Muse” Jessie Burton
„Brulion Bebe B.” Małgorzaty Musierowicz„Jak zdrowo i pięknie żyć, czyli ekoporadnik” Kingi Rusin
„Hygge: The Danish Art of Happiness” Marie Tourell Søderberg
„Fantastic Beast and Where to Find Them: The Original Screeplay” J.K. Rowling
„Pełnia życia” Agnieszki Maciąg
„The Little Book of Hygge: The Danish Way to Live Well” Meika Wikinga
„Lampiony” Katarzyny Bondy
„Noelka” Małgorzaty Musierowicz

 

Ik ben naar de bioscoop geweest, naar de “Fantastic Beasts” en ik ben heel erg blij dat ik dat gedaan heb. Ik ben niet zo goed in naar bioscoop te gaan. Meestal eindigt het bij mij met het zeggen dat ik heel graag naar een of andere film zou willen gaan. Des te meer ben ik blij dat me gelukt is.

Het was een maand van afscheid nemen, van een paar collega’s en een paar vestigingen. Per 1 januari ben ik in een, voor mij, nieuwe vestiging begonnen in een nieuwe functie. Ik ben hier heel erg blij mee.

Ik heb heel veel naar muziek geluisterd, voornamelijk doordat er radio altijd aan stond thuis. We doen het elk jaar in december, voor de poesjes. Zij vinden vuurwerk echt niet leuk en radio dempt klein beetje de ontploffingen. Het is geen goede periode voor die kleine beesten met de hele gevoelige oren.

Oudejaarsavond heb thuis doorgebracht, op de bank met A. Het was een hele goede dag en avond. We hebben het heel veel over onze verwachtingen en dromen gehad en konden een mooi plan voor het nieuwe jaar maken. Ik ben zo blij dat we het zo gedaan hebben, want nu weten we goed waar we allebei aan het eind van het jaar willen zijn en hoe willen we ons voelen.