Leesplannen voor 2017

img_7662

Voor dit jaar heb ik serieuze leesplannen gemaakt. Vorig jaar was een goed leesjaar en ik hoop dat ik dat naar dit jaar kan meenemen. In 2016 heb ik 103 boeken gelezen en ik ben daar heel erg blij mee. Niet omdat het zo veel is, maar omdat ik weet wat het betekent, namelijk dat ik minder televisie keek en dat Facebook en andere sociale media mij niet tegen konden houden. Lezen was mijn prioriteit en dat kan ik terug zien in het aantal gelezen boeken.

screen-shot-2017-01-10-at-13-20-21

Dit jaar wil ik eindelijk alle boeken van Murakami uitlezen. Ik ben daar al zo lang mee bezig dat ik me een beetje hiervoor schaam. Ik wilde dat al in 2015 doen en daarna weer in 2016. En nog steeds heb ik tien boeken om te lezen. Als je mij wil aanmoedigen of zien hoe het dit jaar gaat kun het hier volgen.

 

Daarnaast wil ik mijn favoriete jeugdserie uitlezen. Ik verwacht daar geen problemen mee te hebben. Het zijn leuke verhalen en het lees heel makkelijk.

 

En het belangrijkste plan: minstens 30 (ja, dertig) boeken van mijn te-lezen-stapel lezen. Er liggen daar boeken op die ik al een paar jaar geleden gekocht heb en ik zou heel graag willen dat deze stapel dit jaar toch kleiner wordt en niet groter. Dat zou het eerste jaar zijn waarin het me gelukt is.

Maak je ook leesplannen voor het nieuwe jaar? Of misschien ga je een uitdaging aan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.