Hier en nu in januari

deathtostock_quietfrontier-02
Foto: Death to the Stock Photo

Januari, een maand van grote plannen en verwachtingen, een maand waarin we nog steeds hopen dat we alles zullen bereiken, regelmatig zouden sporten en gezonder gaan eten. En ik wens iedereen dat van harte. Ik heb zelf ook voorzichtige plannen voor dit jaar gemaakt en ik hoop dat het allemaal zal lukken. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben bereid om hier hard voor te werken.

Ondertussen geniet ik van de kleine geluksmomenten. Samenzijn met A., onze avondjes op de bank, thee drinken met een vriendin, Skype gesprekken met mijn mastermindgroepje, mail wisseling met iemand die ik alleen via Instagram ken, maar het gevoel heb dat we beste vrienden kunnen zijn, berichten uitwisseling met mijn schrijfstudie genootje en nog veel meer.

Ik ben rustig, ik weet wat ik wil en hoe ik daar kan komen. Ik moet alleen veel werk en tijd daarin steken, maar ik vind hard werken niet erg. Hierbij luister ik weinig naar muziek, maar als ik naar iets luister dan is het meestal jazz.

Ik lees veel, lezen brengt rust met zich mee. Op het moment lees ik “Lieve Céline” van Hanna Bervoets, “Paris to the Moon” van Adam Gopnik en een Pools boek over het leven van een van de beste Poolse komedie regisseurs.

Ik leer veel in mijn nieuwe functie en ben nog steeds bezig met het hoe en wat. Ik vind het fantastisch en ik denk dat deze functie echt goed bij mij past. Ik vind maandagen helemaal niet erg, ga elke keer met groot plezier naar mijn werk.

Ik werk aan de dagindeling zodat ik meer tijd voor het schrijven en vertalen heb. Ik weet dat ik bewuster hiermee moet omgaan, anders bereik ik niet wat ik wil bereiken. Hard werken is een ding, maar ik moet ook beter met mijn eigen tijd omgaan.

Hoe is jouw januari tot nu toe?