Dat was januari

rgti2kaq5n4-aaron-burden
Foto: Aaron Burden | Unsplash

Januari was een beetje raar. Het begon goed met veel positief energie en rust in mijn kop. Hoe dieper de maand in hoe minder het ging. De succes verhalen van andere mensen deden mij pijn. De mensen die nooit wilden schrijven en nu op een met een boek bezig zijn en “het gaat zoooo goed!” irriteerden mij en ik kon niet meer naar luisteren. Eind van januari begon ik aan mezelf te twijfelen en ik vond het heel lastig om door te gaan met alles waarmee ik bezig was.

Daarom heb ik besloten om meer tijd thuis door te brengen, veel lezen, schrijven wanneer ik kan, veel met A. praten en zo weinig mogelijk op Facebook kijken. Ik denk dat het beter voor me is. Ik kan even al die succesvolle mensen niet hebben, ik voel me mislukt als ik die verhalen hoor of lees.

Lezen doet me goed en ik heb tien boeken gelezen in januari:

1. Pulpecja – Małgorzata Musierowicz
2. Rebecca – Daphne du Maurier
3. Dziecko piątku -Małgorzata Musierowicz
4. Nutria i Nerwus – Małgorzata Musierowicz
5. Charlotte – Pia de Jong
6. Córka Robrojka – Małgorzata Musierowicz
7. Paris to the Moon – Adam Gopnik
8. Lieve Céline – Hanna Bervoets
9. Stanisław Bareja. Król krzywego zwierciadła – Maciej Raplewicz
10. Szpetni czterdziestoletni – Agnieszka Osiecka

Veel in het Pools en meesten daarvan komen van mijn favoriete jeugd serie. Het zijn hele warme familie verhalen en ik word er vrolijk van.

Samen met A. hebben we The Night Manager gekeken. Wat een fantastische miniserie! Kijken allen. We hebben ook Killing Them Softly gezien en dat is ook zeker een aanrader.

Ik heb bijna geen muziek geluisterd, ook geen podcasts. Dat was vrij stille maand voor mij en het was ook goed.

Het weer in januari leverde hele mooie plaatjes op.

Onderweg naar werk kon ik daarvan regelmatig genieten.

Ik ben deze winter verrassend goed doorgekomen. Geen winterdiep gehad voor het eerst sinds jaren en de lente is er ook bijna.

2 thoughts on “Dat was januari

Comments are closed.