Project 40: de vorm van mijn leven. Week 0.

deathtostock_sweat-9
Foto: Death to the Stock Photo

Vorig jaar, op mijn verjaardag, heb ik bedacht dat ik weer fit wil zijn. Ik heb Project 40 toen bedacht. Dat houdt in dat ik op mijn veertigste verjaardag in de beste vorm ooit zou zijn. Ik ging ervoor, ik was regelmatig aan het sporten en ik voelde me keigoed. Ik was trots op mezelf en ik dacht dat ik het makkelijk zou halen. Twee jaar had ik om in vorm te komen, het zal makkelijk lukken.

Inmiddels raak ik klein beetje in paniek. Want in de vorm van mijn leven ben nog lang niet. Na een periode van fanatiek sporten kwam een periode van een “couch potato” zijn. Als ik aan sporten dacht werd ik een beetje misselijk, want ik vind dat sporten helemaal niet zo leuk. Het is een liefde-haat relatie. Ik weet dat het goed voor me is, maar ik vind het niet heel leuk om te doen. Ik zie het meer als medicijn en niet als levensstijl.

In mijn plannen voor dit jaar staat “aan het eind van dit jaar ben ik fit” en nu moet ik het waar maken. Ik weet dat het goed voor me is, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik merk dat ik van regelmatig sporten gelukkiger word, meer aankan en meer in mezelf geloof. Het is ook goed voor mijn lichaam, want bij mijn losse gewrichten zijn wel sterke spieren nodig, anders heb ik pijn.

En ik wil het heel graag. Ik wil het voor mijn gezondheid, voor het geluk, voor het zelfvertrouwen. Ook wil ik aan mezelf bewijzen dat ik het kan, dat ik genoeg uithoudingsvermogen heb om het vol te houden.

Om mezelf te helpen heb ik besloten om hier over mijn strijd te schrijven, want ik heb geen illusies dat het makkelijk wordt. Ik hoop dat als ik elke week de verantwoording bij mijn lezers moet afleggen, ook als zijn het maar een paar, mij zal helpen om door te gaan.

Afgelopen week was de Week 0. Dat betekent dat ik veel op de hometrainer zat en een basis probeerde op te bouwen, maar ik maakte ook een plan. Ik zal:

• 3 keer per week trainingsprogramma’s van Ewa Chodakowska volgen.
Chodakowska is een personal trainer uit Polen, die haar programma’s ook op dvd’s verkoopt. Ik heb daar een paar van en ik sport graag met haar.

• 2 keer per week 45 minuten op de hometrainer zitten.

• 1 keer per week een lange wandeling maken van minimaal 45 minuten.

Daarbij wil ik 10.000 stappen per dag zetten, ook op de rustdag.

Wil je me helpen en af en toe een duwtje in de rug geven?

4 thoughts on “Project 40: de vorm van mijn leven. Week 0.

Comments are closed.