Project 40. Week 1.

john-towner-188594
Foto: John Towner | Unsplash

Er zijn mensen die niet geloven dat het mij gaat lukken, dat ik het niet kan volhouden. Ik zeg niet dat het makkelijk wordt, maar ik wil geloven dat ik deze keer het wel ga volhouden. Dat dat gelukshormoon waar iedereen het over heeft ook bij mij zal aanslaan en dat ik straks zonder sporten niet meer kan.

Ik vind dat ik het niet heel moeilijk heb. Ik heb geen overgewicht en regelmatig sporten doe ik al lang, alleen af en toe kreeg ik wel een dipje dat een paar weken pauze kon veroorzaken. Nu hoop ik dat te voorkomen doordat ik een plan heb en omdat de reden waarom ik sport mijn gezondheid is.

Eerste week heb ik achter de rug en het ging best goed.Ik heb het plan bijna perfect uitgevoerd.

Maandag was mijn rustdag. Ik weet dat het gek klinkt om met een rustdag te beginnen, maar het leek me wel een logische keuze. Maandag is mijn langste dag op het werk en ik vond het leuk om daarna niet meer te hoeven sporten. Inmiddels heb ik een andere idee hierover, maar dat vertel ik straks. Ik heb wel 11 667 stappen gezet.

Dinsdag heb ik mijn eerste training met Ewa Chodakowska gedaan. Dat was zwaar, maar ook leuk. En ik was beretrots dat ik het volgehouden heb.
Aantal stappen: 11 507

Woensdag had ik spierpijn dus kon ik me een programma van Chodakowska even niet voorstellen. Daarom heb ik 45 minuten op de hometrainer gezeten. In een rustig tempo, dat wel. Daarbij heb ik 10 485 stappen gezet.

Donderdag had ik nog klein beetje spierpijn. Dat betekende dus nog een hometrainer sessie van 45 minuten. Het is ook de dag van de meeste stappen: 14 840.

Vrijdag ben naar mijn werk gaan wandelen. Ik deed er drie kwartier over. Het was een prachtige dag, met veel zon. Het was dus ook geen straf om door de mooie straten van Haarlem te moeten wandelen.
Aantal stappen: 13 756

Zaterdag had ik het moeilijk. Ik had zin in een luie dag op de bank, met een boek en heel veel thee. Maar ja, de training moest gedaan worden. Ik wist mezelf te overtuigen dat ik beter kan sporten en ik heb een training met Chodakowska gedaan. Het was wel een dag waarop ik niet veel stappen gezet heb. We zijn naar mijn schoonouders gegaan en een wandeling was niet echt een optie. Ik heb 5 431 stappen gezet. Ik heb ook besloten om zo vaak mogelijk mijn rustdag op zaterdag te houden.

Zondag is een goede dag voor mij. Ik voel al de energie van de aanstaande week en heb zin in dingen te ondernemen. Ik hoefde dus mezelf niet te overtuigen om te gaan sporten en ik heb de derde training (met Chodakowska) van deze week gedaan.
Aantal stappen: 10 064

Ik ben tevreden met deze eerste week. Op naar de volgende!