Project 40. Weken 2, 3 en 4.

DeathtoStock_SWEAT-10
Foto: Death to the Stock Photo

Nee, ik ben niet gestopt na één week. Ik had even een dipje en kon het niet opbrengen om iets voor de blog te schrijven. Ik voel me nu wat beter en ben een plan aan het maken voor de komende weken en maanden. De training gaat door, want mijn 40ste verjaardag komt elke maand wat dichterbij.

Week twee staat onder het teken van twee rustdagen. Één op maandag en de tweede op zondag. Zondag kwam er extra bij omdat ik zaterdag avond een kriebel in mijn keel had en ik wilde niet ziek worden. Het leek me verstandig om een extra rustdagje in te lassen. Ik heb wel drie trainingen met Chodakowska gedaan en twee sessies op de hometrainer. Ik miste alleen mijn lange wandeling. Het is me ook twee dagen niet gelukt om 10.000 stappen te zetten.

Week drie ging volgens schema. Ik heb drie trainingen met Chodakowska gedaan, twee sessies op de hometrainer en een lange wandeling. Dinsdag was de zwaarste dag voor mij. Ik heb slecht geslapen en had nergens zin in. Ik wilde het liefst op de bank ploffen en de hele dag een boek lezen. Toch wist mezelf te overtuigen om een training te gaan doen. Voldoening die daarna kwam is niet te beschrijven. De trots stoomde uit mijn oren.
Ik heb weer op twee dagen de 10.000 stappen niet gehaald.

Week vier was de zwaarste tot nu toe. Elke dag moest ik mezelf overtuigen om te gaan trainen. Het ging niet vanzelf. Het is me wel gelukt om alles volgens plan te doen, maar leuk is anders. Alleen de wandeling naar werk op vrijdag heb ik met groot plezier gemaakt. Voor de rest was goed te doen, alleen er zaten geen bergen plezier in. Met de stappen ging het ook niet geweldig. Ik heb drie dagen zonder 10.000 stappen gehad. Één daarvan heb ik op de bank doorgebracht met een flinke hoofdpijn. Het was alleen te verdragen als ik op mijn zij lag. Ik heb deze dag maar 2000 stappen gezet.

Ik merk dat de moeilijkste deel van mijn plan is 10.000 stappen zetten. Ik hoop dat met het betere weer het wat makkelijker wordt. Ik ben dan van plan om foto wandelingen te gaan maken. Ik heb een nieuwe toestel en wil meer fotograferen.