Hier en nu in maart

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik wachtte op maart als op een verlossing. Ik dacht aan de zon, warmte en het opbergen van de winterjas. Ik wist niet dat ik het zo mis kon hebben. Maart betekent tot nu toe de wind, de regen en af en toe een zonnige dag die een valse hoop op een beter weer geeft. In februari verkondigde ik luidkeels dat ik dit jaar winter geweldig doorgekomen ben en dat ik geen winterdip heb gehad. Mijn blijdschap kwam te vroeg, begin maart had ik het zwaar. Ik kon even niets meer. Zelfs lezen ging niet zo goed.

Vandaag schijnt weer de zon en de weersvoorspelling is goed ergens tot in de volgende week. Ik kijk nu al uit naar het ontbijt op het balkon en de middagthee voor de deur.

De lente brengt nieuwe energie met zich mee en het geeft je een kans om opnieuw te beginnen. Ik kijk naar mijn nieuwjaarsplannen en bedenk mij volgende stap. Ik druk op een resetknop en begin bij het begin. Opnieuw, met een frisse blik en nieuwe krachten.

Ik LUISTER naar inspirerende podcasts zoals bijvoorbeeld Magic Lessons van Elizabeth Gilbert. In de dieptes van het internet kun je zo veel inspiratie en steun vinden.

Ik LEES “A Little Life” van Hanya Yanagihara, “Kwartet” van Anna Enquist en nog een deel van mijn favoriete jeugdserie.

Ik WACHT op de bezorging van mijn bestelling bij Bebio.pl met nieuwe trainingsprogramma’s.

Ik WIL meer schrijven en het gevoel krijgen dat ik goed bezig ben.

Daarom WERK ik aan een betere weekindeling. Ik heb nog steeds niet mijn weg kunnen vinden in mijn nieuwe werk situatie gecombineerd met het schrijven en vertalen.

Ik VOEL dat ik steeds dichterbij ben bij vinden van deze weg.

Ik BEN BLIJ dat mijn trainingsplan voor het Projekt 40 goed gaat.

Hoe is jouw maart tot nu toe? Voel je al de lentekriebels?