Project 40. Week 7.

IMG_7947

De eerste dagen van deze week waren goed. Ik had het gevoel dat het allemaal makkelijker ging en dat ik meer dan voorheen kan. Op maandag moest ik voor een overleg naar Hillegom en ik ging op de fiets – 45 minuten heen en daarna 1 uur terug omdat ik naar Haarlem Noord moest. Het was heerlijk en het was een heel goed begin van de week.

Op donderdag, toen het tijd was voor de hometrainer, vonden mijn benen het niet leuk meer. Na de twee lange ritten en twee (of eigenlijk drie) dagen training met Chodakowska ging het heel moeizaam. Toen ik nog 18 minuten te gaan had wilde ik al stoppen. Ik dacht dat ik mijn benen niet meer kon draaien. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik nog maar 8 minuten moet doen, dan heb ik 35 minuten gefietst. Maar dan dacht ik dat als ik nog maar 5 minuten te bij doe, dan heb ik 40 minuten gedaan. Maar ja, daarna bleef nog maar 5 minuten over en dat was zo zonde om die niet te doen. Zo heb ik toch 45 minuten gefietst, maar makkelijk was het niet.

Ik realiseerde me toen dat mijn trainingsweek eigenlijk op zondag begint en niet op maandag. Zaterdag is mijn rustdag en daarna sport ik zes dagen achter elkaar. Het was dus niet zo vreemd dat mijn benen het op donderdag een beetje zat waren.

Na mijn lange wandeling op vrijdag, werd ik op zaterdag met zeer zware benen wakker. Ik was toen heel erg blij dat zaterdag mijn rustdag was en enige wat ik gepland had was heel veel lezen en een paar wasjes draaien. Deze rustdag heb ik zeker verdient.

Omdat zondag mijn benen nog niet helemaal hersteld waren heb ik alleen bovenlijf training gedaan. Het is een hele prettige training, een beetje ontspannend, maar niet heel makkelijk.

IMG_7948

Ik merk dat als het om de 10.000 stappen zetten gaat dan gaat het best goed op doordeweekse dagen, maar in het weekend is het moeilijk. Ik vind het fijn om op zaterdag en zondag wat rustiger aan te doen, zodat ik na een drukke week echt het gevoel van de vrije tijd heb.

2 thoughts on “Project 40. Week 7.

Comments are closed.