Dit was mei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgens mijn Instagram feed is mei de favoriete maand van de hele wereld. Iedereen is er lyrisch over; de geur, de zon, de kleuren. En iedereen voelt zich zo veel beter dan nog een maand geleden. Volgens sommigen mag het hele jaar alleen van meien en oktobers bestaan.

Voor mij was deze mei niet zo mooi. Ik genoot van de warme dagen en prachtige natuur, maar deze maand heb ik ook een mentaal dieptepunt bereikt. Het was zwaar en ik was helemaal niet blij met mezelf en wat ik doe of beter gezegd wat ik niet doe.

Het was ook goed, want nu weet ik zeker dat dat wat ik niet doe precies is wat ik wil doen. Ik wil schrijven en verhalen vertellen. Ik weet nu zeker dat dit is wat ik moet doen. Deze maand en het mentale dal waren voor mij de bevestiging die ik zocht.

In mei zijn we ook op een korte vakantie in de Provence geweest. Het was hard nodig voor ons allebei en we zijn daar heerlijk tot rust gekomen.

In mei heb ik zeven boeken gelezen en ben er in vijf begonnen.

Gelezen:

“Biała Rika” – Magdalena Parys
“After The Quake” – Haruki Murakami
“Leer te leven” – Mats i Susan Billmark
“Dom czwarty” – Katarzyna Puzyńska
“4 Blondes” – Candace Bushnell
“Rodzina O.” – Ewa Madeyska
“As in tas” – Jelle Brandt Cortsius

In begonnen:

“Eten op zijn Vlaams” – Louis Paul Boon
“My Paris Kitchen” – David Lebovitz
“Torch” – Cheryl Strayed
“Flessen post” – Pia de Jong
“Pani Furia” – Grażyna Plebanek

Vroeger wilde ik alleen op vakantie aan het water. Liefst aan zee, maar een meer was ook goed. Een paar jaar geleden ben ik verliefd geworden op de zomerbergen. Kijk maar zelf hoe mooi het kan zijn.

https://www.instagram.com/p/BUkFpmMBtsO/https://www.instagram.com/p/BUR7A58hzfG/

Rustig aan begin ik meer concrete plannen maken wat mijn schrijven betreft. Ik heb twee schrijfprojecten in mijn hoofd zitten en ik hoop er in juni aan te kunnen beginnen.

Mei werd goed afgesloten met de boekenpost uit Polen. Nu heb ik zeker genoeg te lezen deze zomer.

Hoe was jouw mei?