Over afwijzing

Foto: Mean Shadows on Unsplash

Angst voor afwijzing doet ons het bijltje erbij neerleggen, stopt ons in ons handelen. Ons verbeeldingsvermogen kan ons helpen, maar kan ook ons overtuigen dat we niet goed genoeg zijn, dat er zeker andere mensen zijn die beter zijn dan wij. En dan beslissen we om mee te stopen of niet eens te proberen.

En wat als we bewust voor de afwijzing gingen? Als we afgewezen wilden worden? Als we alles deden om zo veel mogelijk afwijzingen te krijgen?

Net als Jia Jang

Of als Vivian Lee.

When I turned 30 last year, my goal was to be rejected 20 times (for my essays, fellowships, panels, etc) as a way to just, put myself out there. So far, I’ve had 2 rejections but 9 pieces published, taught two courses, and spoke at 5 conferences.— Vivian Lee (@vivianwmlee) August 13, 2018

Iemand zin in zo’n experiment?