Waarom ben ik een coach geworden?

Als je mij op Instagram volgt of in mijn LinkedIn netwerk zit dan weet je het al. Ik ben met nieuwe taak van mijn bedrijfje begonnen: coaching & consultancy. Afgelopen jaar heb ik een coachopleiding gedaan. Het heeft mij duidelijkheid gegeven dat coaching echt iets voor mij is, ik blijf het heel interessant vinden. Waarom? Nou…

Ik geloof in verandering en ik geloof in mensen. Ik geloof dat wij ons potentieel beter kunnen gebruiken. Ik zie elke dag mensen die iets anders willen, maar niet goed weten wat dat “iets” is. Ik zie mensen die niet helemaal blij zijn met wie of waar ze zijn. En ik weet dat het soms moeilijk is om de vinger op de waarom hiervan te kunnen leggen. Ik ben nieuwsgierig naar wat het is, naar de waarom erachter. Ik word blij van mensen die dat willen onderzoeken. Ik begrijp het gevoel van onrust en het gevoel dat er iets moet veranderen. Daarom ben ik een coach geworden.

Het kan ook zo zijn dat je juist naar bevestiging zoekt dat je op een goede plek bent. Verandering hoeft geen beweging met zich meebrengen. Het kan ook verandering in denken zijn, het kan tevredenheid zijn met wat we hebben en wie we zijn. Het kan betekenen dat je blijft waar je bent, alleen voel je je anders en denk je er anders over. Belangrijkste is dat het van jou komt, dat het jouw beslissing is. Het maakt niet uit of het blijven of een nieuwe stap zetten is, ik wil er voor je zijn om jou te kunnen ondersteunen. Ik vind het fascinerend wat coaching kan betekenen en de steun die het kan bieden. Ik vind het ontzetten mooi om getuige van de verandering te kunnen zijn. Daarom ben ik een coach geworden.

Mensen fascineren mij. Onze manier van denken en hoe onze gedachten onze gevoelens kunnen aansturen. Ik vind het prachtig dat we invloed kunnen hebben op hoe we ons voelen en hoe we in bepaalde situaties reageren. Ik geloof dat we ons gedrag kunnen veranderen door onszelf beter te leren kennen en begrijpen. Ik wil getuige zijn van het moment van begrip, het is een van de mooiste momenten om te zien, te ervaren. Vanaf dit ogenblik begint de verandering, op het moment dat de waarom achter onze daden duidelijk wordt. En ik wil erbij zijn, ik wil het meemaken, keer en keer opnieuw. Daarom ben ik een coach geworden.

Ons verleden speelt een grote rol in ons leven. We kunnen het niet veranderen, maar we kunnen veranderen hoeveel invloed het op ons heden heeft. We hebben geen invloed op de omstandigheden, de buiten wereld, andere mensen, ons verleden, maar het goede nieuws is, het is enige waar we geen invloed op hebben. Onze manier van denken kunnen we wel veranderen. En als je weet dat jouw denken jouw gevoelens aanstuurt en deze weer jouw gedrag beïnvloeden dan begrijp je wel hoeveel invloed je op je eigen leven hebt. Door anders over je verleden te denken kun je je heden veranderen en daardoor je persoonlijke groei mogelijk maken. Het is een eer om hierbij assistentie te kunnen bieden. Daarom ben ik een coach geworden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.