De grote levensdoelen lijst

Ik zag het voor het eerst op de blog van Edyta Zając ergens in 2018. Ik keek ernaar en dacht “wat een hoop onzin”. Ik dacht dat het onmogelijk was om zo’n lijst te maken. Natuurlijk nu weet ik dat ik op dat moment depressief was en zelfs een klein doel stellen leek mij volkomen onmogelijk. Het beste wat ik toen voor mezelf kon doen was gewoon er zijn, en het dag tot dag nemen.

Ik kwam Edyta’s werk en het lijstidee een paar maanden geleden opnieuw tegen. Het zag er veel beter uit, ik vond het eigenlijk heel aantrekkelijk. Ik voelde dat ik er klaar voor was en zo gebeurde het dat ik een lijst van meer dan 100 levensdoelen maakte.

Toen ik met mijn lijst bezig was, begon ik met de grote doelen, zoals: een boek schrijven, genoeg geld verdienen met mijn bedrijf, enz. Maar na een dag van alles opschrijven ging mijn geest open voor alle dingen die ik eerder niet kon zien evenals de dromen die ik had en nooit had vervuld. Zoals piano leren spelen of alle God Father-films zien of Afrikaans leren. Weet je, al die dingen die ik ben vergeten dat ik die wilde doen, maar dankzij de lijst zal ik ze nooit meer vergeten.

Wie is deze Edyta ook alweer?

Degenen die me op Instagram volgen, hoorden me over haar en het idee van een lijst met 100 (of meer) levensdoelen vertellen. Edyta Zając is een Poolse psycholoog die om mensen geeft en hen helpt hun doelen te bereiken en het pad van persoonlijk succes te bewandelen. Ik wou dat je haar blog kon lezen en naar haar podcast kon luisteren, omdat ze je het gevoel dat alles mogelijk is geeft.

Wat is deze magische lijst?

Het is een manier om een ​​leven te creëren dat bij jou past. Om het lawaai van de buitenwereld te dempen en dingen te vinden die je echt in het leven wilt doen. Dingen die bij jou, jouw dromen en jouw behoeften passen. Het is je gids in het leven, je plek om bij jezelf te komen en ervoor zorgen dat je op de goede weg bent.

Wanneer je deze lijst maakt, maak je opnieuw verbinding met jouw waarden en die helpen je voor de dingen te kiezen die goed voor je zijn. Dankzij deze lijst zie je niet langer de doelen van anderen als die van jou. Je hebt je eigen doelen, je eigen dingen die je wilt ervaren. Het zal je helpen grenzen te stellen en het leven te leiden dat je altijd al wilde hebben.

Hoe doe je dit

Er zijn zoveel dingen die je zou kunnen doen in het leven. Er zijn zoveel dingen die je denkt te moeten doen, gewoon omdat het lijkt alsof iedereen ze doet. Daarom wil ik je verzoeken om tijd te nemen en contact te maken met jouw eigen behoeften, jouw eigen dromen, jouw eigen ideeën. Wanneer je de verbinding voelt, neem je een pen en een notitieboekje of een stuk papier en begin je het allemaal op te schrijven.

Houd er rekening mee dat je deze lijst voor het leven maakt. Er kunnen dingen zijn die je wilt doen, maar die nu onmogelijk lijken. Vergeet niet dat je omstandigheden kunnen veranderen en wat nu onmogelijk lijkt, kan in de toekomst haalbaar zijn. Zet dus alles op de lijst. Het grote, het kleine en alles daartussenin.

De lijst is voor het leven, maar hij is niet in steen gebeiteld. Het kan veranderen en het zal samen met jou veranderen. Herzie het op regelmatige basis (ik ben van plan om de mijn om de drie maanden te herzien). Schrap de dingen die je hebt gedaan, de dingen die je niet meer wilt doen, en voeg er nieuwe ideeën aan toe. Houd het in lijn met jezelf, je behoeften en je waarden. Het belangrijkste van de lijst: het is JOUW lijst.

Wat kan ik op de lijst zetten?

Alles. Wat je maar wilt.

Kleine taken die je weet dat ze gemakkelijk uit te voeren zijn, routines die je in je leven wilt introduceren, grote dromen, musea die je wilt bezoeken, reisbestemmingen, films die je wilt zien, boeken die je wilt lezen, bordspelavonden die je wilt organiseren voor jouw familie of vrienden. Alles wat je maar kunt bedenken.

Beperk jezelf niet. Laat alle verwachtingen los, droom gewoon, luister naar je behoeften, vind jouw manier van leven.

Vergeet niet dat jouw lijst niet bij 100 doelen hoeft te eindigen. Het kan langer, veel langer zelfs, zijn. Ga voor 1000 doelen als je denkt dat je dat nodig hebt. Het kan zo lang zijn als je wilt.

Een klein advies.

Van Edyta:

Probeer je lijst met 100 doelen binnen een week te maken. Op deze manier blijft je met jezelf en jouw behoeften verbonden.

Van mij:

Zorg ervoor dat je je goed voelt als je aan de lijst begint te werken. Als je je niet lekker voelt, zal het je denken beïnvloeden en het pad naar je dromen belemmeren.