Lezen in het Nederlands

Elk jaar beloof ik mezelf dat ik meer in het Nederlands zal lezen. Zo was het ook aan het begin van dit jaar. Ik zou meer in het Nederlands lezen en schrijven, maar tot nu toe is het geen succes.

Ik heb 87 boeken gelezen dit jaar en één daarvan was in het Nederlands. Één. Ik ben ook in De kat en de generaal begonnen, maar ergens rond de pagina 200 heb ik besloten om het boek weg te leggen. Het boeide me niet genoeg om nog verder te lezen.

Ik weet niet precies waarom ik zo weinig in het Nederlands lees. Ik wil het wel, maar ik lees niet graag vertalingen uit het Engels en mijn keuze gaat toch vaak naar de boeken uit dit taalgebied.

Voor het Pools heb ik een e-book abonnement en daardoor lees ik ook laatste tijd wat meer in het Pools. Toch zou ik graag net zo veel in het Nederlands lezen. Meer naar de bibliotheek misschien?

Ik heb nog twee maanden te gaan en dus tijd om wat in te halen. Gisteren ben ik begonnen in Thuis in Rome van Rosita Steenbeek en gezien dat ik de hele Rome trilogie heb, is de kans groot dat ik voor het eind van het jaar het uitgelezen heb. Dan zal ik toch 4 boeken in het Nederlands gelezen hebben dit jaar. En dan hopen maar dat het volgend jaar toch beter gaat.