Leesplannen

Grootste leesplan voor dit jaar? Nog meer lezen. Minder scrollen, meer boeken. Eenmaal op Instagram is het heel lastig om vanaf te komen. En het kost zo veel tijd, die ik veel beter aan het lezen kan besteden. Zo het plan is minder scrollen, meer lezen.

En dan lezen voornamelijk van mijn eigen te-lezen-stapel en de bibliotheek. Zo lang de stapel niet gehalveerd is zou ik graag geen boeken willen kopen. Ik weet niet of het gaat lukken, maar het is zeker proberen waard. Soms zou ik echt zo persoon willen zijn die de boeken die ze koopt direct leest. Aan de andere kant het voelt goed om een voorraadje te hebben.

Natuurlijk ook dit jaar wil ik meer in het Nederlands lezen. Ik beloof het mezelf elk jaar en elk jaar lukt het matig. Afgelopen jaar heb maar een paar boeken in het Nederlands gelezen. Het kan beter en ik hoop dat meer gebruik van de bibliotheek maken mij daarmee zal helpen. Er zijn nog zo veel Nederlandse schrijvers die ik ontdekken kan.

Als je een tip hebt dan hoor ik het graag.

En dan als laatste wil ik graag eindelijk alle Murakami boeken gelezen hebben. Een paar jaar geleden besloot ik om al zijn boeken op het volgorde van geschreven zijn te lezen. Ik ben er bijna, ik heb nog zeven boeken te gaan, dus ik hoop dat het dit jaar inderdaad lukt.

En dit was het. Meer plannen heb ik niet.

Je kunt mijn leesavonturen op mijn Goodreads en op mijn Instagram volgen.