Meisje, vrouw, anders

Meisje, Vrouw, Anders (Vertaald uit het Engels door Lette Vos voor De Geus.) is een van die boeken waar ik niet zeker van ben. Ik vind dat iedereen het zou moeten lezen, omdat het alle verschillende facetten van wat het betekent om als vrouw geboren te worden laat zien, maar er is ook iets dat niet helemaal klopt.

En misschien is dat wat dit boek moet doen. Ons een beetje ongemakkelijk laten voelen, een beetje schudden, ons laten twijfelen, de populaire meningen in twijfel te trekken.

Ik vind het heel mooi hoe Bernardine Evaristo het verhaal neerzette, hoe ze laat zien dat alles meer kanten heeft, dat de dingen niet eenvoudig zijn, dat we alles vanuit verschillende perspectieven moeten bekijken.

En toch gaf ze me het gevoel dat dit boek me iets probeerde te vertellen, maar ik heb het gemist. Dat er een diepere betekenis is, een moraal die ik niet zag.

Heb je het gelezen? Wat vond je ervan?