Te lezen stapels vs biebboeken

Mijn te lezen stapels groeien niet, maar kleiner worden ze ook niet. Ik geef de schuld hiervoor aan de bibliotheek. Ik heb al lang geleden mijn liefde voor de bibliotheek verklaard, maar laatste tijd lijkt het meer op verslaving. Of misschien een ontwijkingsmechanisme. Of uitstelgedrag. Voor wat? Voor het lezen van de boeken die ik al in huis heb.

Hoe dan ook, er zijn weer nieuwe biebboeken gearriveerd.

Deze heb ik afgelopen weekend opgehaald:

En deze in het begin van de vorige week:

En ik heb nog tien reserveringen staan. Ik kan gewoon niet stoppen. Ik blijf reserveren en lenen alsof ik thuis helemaal niets te lezen heb. Ik kan het niet verklaren, want de boeken die op mij thuis wachten wil ik ook graag lezen. Liefst zou ik alles tegelijk lezen.

Ik voel laatste tijd een enorme leeshonger. Ik wil steeds meer lezen, ik word onrustig als ik op een dag niets gelezen heb. Nou, dat had ik eigenlijk altijd al, maar nu moet ik mijn dag met een boek beginnen, anders kan ik me op niets concentreren.

Is dat een teken van verslaving?

Voor nu staat: te lezen stapels vs biebboeken: 0:1.