Klein geluk

Ik heb niet veel nodig, ik ben snel blij. Een beetje als een kind. Kleine dingen maken me gelukkig. Springen in de plassen, een poes op schoot, koeien die zo dichtbij mijn tuin staan dat ik ze kan aaien.

Ik had een periode dat ik niet geloofde dat we ooit Haarlem zullen verlaten. Ik dacht dat het ons nooit zou lukken om naar het platteland te verhuizen.

En hier zitten we nu, jaar lang al, in ons huis in de Achterhoek. De koeien gluren bij ons naar binnen, de dagen gaan langzaam voorbij en ik voel dat ik eindelijk tot rust kom. Dat ik alles wat er in de jaren voor de verhuizing gebeurd is eindelijk achter mij kan laten.

Deze plek heeft mij gered. Het heeft me geholpen om mijn rust en geluk terug te vinden. Er wordt gezegd dat van plaats veranderen helpt niet omdat je altijd jezelf meeneemt. Maar in mijn geval was dit nodig om mezelf terug te vinden, om weer mezelf te kunnen zijn.