Dichter bij de natuur

We wonen nu iets langer dan 1 jaar in de Achterhoek en ik kan me niet meer voorstellen om weer in de Randstad te wonen. Afgezien van de drukte en de huizenprijzen zijn er twee belangrijkste redenen waarom ik veel liever hier ben.

Ten eerste hoe rustiger ik ben geworden. Niet meer overprikkeld door alle geluiden die van alle kanten doordringen heeft me enorm geholpen. Ik slaap beter en voor het eerst sinds 13 jaar slaap ik de hele zomer met een open raam.

Maar wat daar ook aan bijgedragen heeft is de tweede reden waarom ik hier zo graag woon en dat is dichter bij de natuur zijn, dagelijks verbonden mee zijn. En het hoeft niets groots te zijn, maar als ik in mijn tuin sta dan zie ik hazen in de weiland spelen en in de avond vliegen er de vliermuizen voor mijn slaapkamerraam.

En dan vanochtend keek ik naar buiten en er zat een uil op mijn tuinhek (de foto is van slechte kwaliteit, want met de telefoon genomen en door het raam).

Ik word hier zo blij van dan ik de hele dag loop te glimlachen. Want een uil. Op mijn tuinhek. Zo dichtbij.

Natuur is bijzonder en ik ben blij dat ik weer zo verbonden mee ben.