Het dagelijkse leven

Ik heb geen grote verwachtingen, ik denk niet dat het leven altijd een groot feest moet zijn. Maar wat ik wel van mijn dagelijkse leven wil is dat ik plezier erin heb. Ik wil niet de dagen tot het weekend of de vakantie aftellen. Ik wil niet elke maandag wakker worden met een zucht dat ik weer naar mijn werk moet. Ik wil voelen dat alles wat ik doe op een of andere manier voor mij belangrijk is. Ik wil weten waarom ik het doe.

Ik weet waarom ik schrijf, ik weet waarom vertalen voor mij belangrijk is. Mijn leven voelt goed als ik het doe, als ik schrijf, als ik vertaal, als ik verhalen met andere mensen deel. Ik hoef hier geen vakantie van te nemen. Maar het is nu eenmaal zo dat ik van dit werk (nog) niet kan leven. Er moet dus op een andere manier geld verdient worden.

En dat geld zal niet van een droombaan komen, want mijn dromen liggen ergens anders. De baan is er om een rust te creëren. Om voor te zorgen dat de rekeningen betaald worden, dat er elke dag eten op tafel komt. Een baan die genoeg ruimte overlaat voor andere dingen. Het hoeft niet iets bijzonder te zijn, maar ik wil dat ik daar met plezier naartoe ga.

Want mijn dagen wegdenken en aftellen wil ik niet. Het is mijn leven, en ik heb er maar één van, en het duurt niet lang. Ik wil niet steeds bezig zijn met de tijd die komt. Ik wil ervaren, voelen, van elk moment bewust zijn. Ik wil nu, in mijn dagelijkse leven zijn.


2 thoughts on “Het dagelijkse leven

  1. Ik vond je blog bij toeval. En ben het helemaal met je eens. Doe de dingen met plezier en met bezieling. Dan is ook het werk dat je “moet” doen om voldoende geld in het laatje te krijgen, niet zomaar werk…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.