Zomerlezen

In juni kwamen bij mij thuis heel veel nieuwe boeken binnen. Ik werkte heel even in een boekhandel (heel gevaarlijk) en ik was ook jarig. Aan het eind van de maand had ik twee flinke stapels liggen, maar wel van de boeken die ik graag wilde lezen. Hoewel ik ook al wat stapels in huis had liggen en mezelf beloofd heb om zo veel mogelijk daarvan te lezen, heb ik toch besloten om een soort een zomerlezenuitdaging aan te gaan.

In de maanden juli en augustus wilde ik zo veel mogelijk boeken van de nieuwe stapels lezen. Zo zagen die eruit aan het begin van juli:

Toen was ik Mrs March van Virginia Feito al aan het lezen, maar alle andere boeken heb ik nog niet aangeraakt. En er mist eigenlijk nog een boek, namelijk Things I Don’t Want to Know van Deborah Levy.

Nu, begin augustus, zien de stapels, of eigenlijk één stapel, wat vriendelijker uit:

Ik heb vier boeken niet uitgelezen, maar ben ik wel van plan om ze nog een kans te geven op een andere moment. Twee boeken ben ik aan het lezen hier en daar, omdat het verzamelingen van verhalen zijn en ik vind het leuk om die niet achterelkaar te lezen. En twee boeken ben ik nu aan het lezen, Rootbound en Great Circle. Ik denk niet dat ik het met deze stapel voor eind augustus red, maar de zomer duurt officieel tot bijna eind september, toch?

Great Circle is trouwens ook in het Nederlands verschenen, onder de titel De grote cirkel, vertaald door Lucie Schaap en Marion Drolsbach voor uitgeverij Meulenhoff. En hoewel ik pas ongeveer halverwege ben, kan ik je dit boek van harte aanbevelen.

Afgelopen maand heb ik een paar geweldige boeken gelezen en ik ben heel erg blij dat ik met deze stapels aan de slag ging. Na de zomer ga ik weer terug naar het lezen vanuit eigen stapels en de bieb. Ik heb wel zin om in de herfst en winter een beetje aan het ‘bingelezen’ te doen en alles wat ik bij de bieb van Ann Patchett, Nicci French, Marian Keyes, Olivia Laing, Deborah Levy en Cathy Rentzenbrink kan vinden te lezen. Sommige van die schrijvers hebben heel veel boeken geschreven, maar ik heb echt zin in om me in een paar schrijvers te gaan verdiepen deze winter. Ik zie wel hoever ik kom.

De trylogie van Deborah Levy en de verzameling van essays van Ann Patchett wil graag herlezen. En binnenkort ook. Beide schrijvers kunnen zo mooi schrijven dat ik in hun woorden wil baden. Ik wil deze boeken eeuwig blijven herlezen zodat ik ook zo mooie zinnen op papier kan zetten.

Heb je iets van deze stapels gelezen? Of misschien zitten er boeken bij waarin je geïnteresseerd ben? Laat het in een commentaar hieronder weten.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.