Zomerlezen: het einde

Vroeg je je af hoe het ging in de laatste weken van mijn zomerlezen project? Waarschijnlijk niet, maar ik zal het je toch vertellen.

Ik ben eigenlijk zeer tevreden ermee. Ik heb maar drie boeken over en ze zijn ongelezen omdat ik andere boeken tussendoor ging lezen in september. Tja, het was wel te verwachtten dat ik het niet helemaal zou volhouden. Ik ben een ekster en ik kon al die schitterende boeken die mij van de biebplanken roepen niet laten staan. Ook ben ik niet iemand die graag een leeslijst volgt, ik lees liever iets waar ik op dat moment zin in heb. Een reden waarom ik altijd meerdere boeken tegelijk lees.

Maar goed, de drie boeken die er nog over zijn… Caitlin Moran zal ik waarschijnlijk binnenkort lezen, want ik ben erin begonnen en het lijkt me een boek dat goed in een weekend te lezen is. De twee andere boeken behoren tot wat zwaardere kost en ik zal die zeker op termijn lezen, hoewel ik zeer geïnteresseerd ben in In Defence of Food van Michael Pollan. Misschien is dat een boek om altijd in de tas te hebben en steeds stukjes tussendoor eruit te lezen.

Ik ben ook nog steeds bezig met Modern Nature van Derek Jarman, maar ik wist ook dat het niet een boek zal zijn dat ik heel snel zou lezen. Het is een soort dagboek en soms is het fijn om alleen een stukje in te lezen. Ook een boek voor in de tas dus.

Ik heb heel veel goede boeken deze zomer gelezen. Ik kwam ook tot de conclusie dat ik alleen de boeken wil lezen die me helemaal meeslepen, zodat ik niet kan wachten tot ik die weer open mag slaan.

Ik lees allang niet alle boeken uit. Als het verhaal mij niet bevalt dan stop ik ermee, maar nu zal ik er nog strenger zijn in deze beoordeling.

Ik ben klaar voor de herfst en lekker onder het dekentje met een grote kop thee zitten lezen. En jij?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.